Реконструкцията ще продължи около 6 месеца, стойността на проекта е 1,7

...
Реконструкцията ще продължи около 6 месеца, стойността на проекта е 1,7
Коментари Харесай

Първа копка: Започва ремонт на стария път Приморско-Китен

Реконструкцията ще продължи към 6 месеца, цената на проекта е 1,7 млн. лева

В община Приморско стартира дълго чакан пътен ремонт. Днес кметът доктор Димитър Германов направи първа копка на пътя Приморско-Китен. Ремонтните действия ще продължат към 6 месеца, а инвестицията е на стойност 1,7 млн. лева. Строителните работи обхващат пътя сред Приморско и град Китен, тоест - строителните граници на Приморско и урбанизираната част на Китен.

Това е първата част на плана, който двамата кметове - доктор Димитър Германов и Николай Марков отдавна плануват. Втората част касае към този момент улицата в град Китен, която стига до почивната база на Министерство на вътрешните работи. А третата част е оттова до автогарата. 

Трасето е към 1 км. Ширината на платното ще бъде 7 м, от двете страни ще има тротоари, осветяване, велоалея, хоризонтална и отвесна маркировка.

На събитието участваха кметът на Приморско доктор Димитър Германов, кметът на Китен Николай Марков, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, зам.-областния шеф Пламен Янев, общински съветници от ОбС-Приморско, представители на строителната компания и локални поданици. 



" Благодаря на всички, които се отзоваха на поканата в този къс период. Днес даваме старт в първия вероятен миг за осъществяване на строителни действия на ремонт на вътрешен път Приморско-Китен. Този обект е от извънредно значимо значение за община Приморско – пътят, който свързва двете съществени туристически дестинации – Приморско и град Китен. В последните години с кмета на Китен Николай Марков работим за търсене на финансиране на този път. До този миг нямаше такава опция, само че с помощта на съдействието на регионалния шеф на Област Бургас проф. Мария Нейкова, с министерско разпореждане и контракт от Министерството на районното развиване, беше обезпечено 50 % от финансирането. Вчера успяхме да подпишем договор с определената фирма-изпълнител ", сподели кметът на Приморско доктор Димитър Германов. 

" Имаше два въпроса – в този момент ли почнем строителни действия или есента, след туристическия сезон. Анализирахме събитията и взехме решение, че поради значимостта на това трасе, е редно в този момент да стартираме, без значение от всички компликации. Ние сме дейни хора и поемаме отговорности с една единствена цел и концепция – нещата, които би трябвало да се осъществят за жителите на община Приморско, да станат факт. Надяваме се планът да бъде изпълнен правилно и в период ", добави още градоначалникът. 

Есента се чака да започва ремонтът на втората и третата част. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР